Presentació

La finalitat del Club és fomentar la pràctica de l'esport del BTT a les Valls d'Àneu i donar a coneixer els racons i el camins de les nostres valls.

Per això, s'ha creat aquest bloc on s'anunciarà el calendari de sortides i les incidències.

Les sortides son obertes a tothom que tingui ganes de pedalar, no importa el nivell, ens reagruparem a llocs previstos prèviament perque tothom pugui anar al seu ritme.

Els menors de 18 anys han d'estar federats en ciclisme


Animeu-vos.


dimarts, 13 de setembre del 2011

Crònica 11/9/2011. Fornet- Port de Salau – Salau – Port d’Aulà - Fornet

Sortida d'alçada, de les Top10, passant fronteres franceses, que ja vam fer l’any 2010 per la Diada i que ens vam proposar anar-la fent cada any mentre el cos aguanti i tinguem ganes d’anar en bici,


Aquest any el grup era més nombrós que l’any passat, el club ha engrescat a més gent a sortir en bici i ens ha organitzat una mica als que ja en feien i dels 4 que vam anar l’any passat, aquest any erem 10 per intentar fer aquesta dura ruta, 60 km i 2.100 m. de desnivell i llargues baixades trialeres.

Amb un grup tant nombrós i amb una ruta tan dura com era, hi ha hagut molta diversitat de sortides:

- El David que ha fet sortida i arribada d’Escaló: uns 120 km. I 2600 m. de desnivell,

- Àngels, Dani, Ramon, José Antonio , Francis i Pau que han sortit a les 7h 30’ del Fornet i han fet la volta

- Maxi i Xavi que han sortit a les 8 h 15’ de Perosa, s’han trobat a la resta del grup al restaurant de Salau i han completat la volta

- El Michel que al Port de Salau no s’ha trobat fi i ha girat.

- El Jesús que a pocs km. del poble de Salau ha tingut avaria al canvi i ha retornat a peu pel Port de Salau arrossegant la bici.

Sortim del punt de trobada a Esterri, tocant les 7.00h encara és de nit, vuit pedalaires. El dia pinta molt bé. Decidim sortir d'un punt anterior al previst, del Refugi del Fornet. Pedalem i escalfem , millor, la primera rampa ja s'ha de fer amb el plat petit !!!. Per camí ben fressat, arribem a un punt on el primer company decideix fer mitja volta, i nosaltres posem el peu a terra per tibar de les bicis. A l'alçada de 2.087 arribem al port, on cada any se celebra un aplec d'agermanament catalano-occità. El balcó és magnífic, no m’estranya que sigui un punt tan emblemàtic. Baixem per l'antic camí de mules, amb algun tram de molta pedra que també em fa baixar de la bici. Al poble de Salau esmorzem, abans però, el Jesus ens diu adéu, molt a pesar de tots, per que perd una de les rodetes del canvi... Amb l’estómac ple, a punt de marxar, apareixen en Max i el Xavi. Esperem a que acabin l'esmorzar continental a Les Myrtilles, i sortim per carretera cap a Conflens. Per sort , tot i arribar tardet, la mestressa ens rep amb un gran somriure, i la taula parada impecablement.



Conflens es troba a 700m, i des de allà remuntem primer per carretera, dura, i desprès per pista, en molt bon estat, però amb mooooooolts revolts, cap al segon coll. El Dani i el José Antonio, ens esperen per tornar a menjar a l'estany d'Àreau, al costat del refugi. Allà ja fa fresca i està ben tapat, ens reagrupem també amb en Francesc. Esperem al Xavi, però no arriba, així que tirem els dos més lents, i es queden en Dani i José Antonio a esperar... son uns Sants !!. Al coll, finalment, a 2.260m s’esperen esperen dos del grup entre la boira , que estan garratibats, Maxi i Pau, també m’han semblat una aparició. Ramon i David no han pogut esperar mes i han tirat a baix.







Baixada emocionant pel GR, enmig de la boira, molt tècnica. La resta de ciclistes baixen amb molta traça, trobant el camí correcte no sense dificultat, per que les marques del GR son difícils de veure a sobre de la bici, i baixant. Arribem una mica abans de les cinc als vehicles desprès de 55km i +2.160m, uns paisatges espectaculars, un ambient alpí, i un regust betetero total ! Molt recomanable, però s'ha d'anar ben rodat.

Birra final al Bonabé, per als qui encara volen és clar, aquest veure tan bàsic te gust a glòria ¡!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada